Mircea Băsescu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare, rămâne în arest, a decis, miercuri, Tribunalul Constanţa, decizia nefiind definitivă.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins ca nefondată solicitarea lui Mircea Băsescu de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceeaşi decizie a fost luată de instanţă şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Hotărârea Tribunalului Constanţa în cazul lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână nu este definitvă, putând fi contestată în termen de 48 de ore la Curtea de Apel.

Miercuri dimineaţă, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost duşi împreună din arestul Poliţiei Capitalei, cu o dubă, la Tribunalul Constanţa.

Şedinţa a durat aproximativ două ore, iar la ieşirea din Tribunal apărătorii lui Mircea Băsescu au spus că au susţinut în instanţă că înregistrările existente la dosar nu sunt autentice. Avocaţii au susţinut că este vorba despre un ”viciu substanţial” şi din acest motiv apărarea a solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată luni, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.