Real Madrid a câştigat Liga Campionilor al fotbal, după ce a învins pe Atletico Madrid cu scorul de 4-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, sâmbătă seara, pe „Estadio da Luz“ din Lisabona.

Atletico a fost foarte aproape de o mare victorie, a condus, prin golul lui Diego Godín (36), până în min. 90+3, dar Real a smuls egalarea prin Sergio Ramos, iar Gareth Bale (110), Marcelo (118), Cristiano Ronaldo (120 — penalty) au adus succesul Realului în prelungiri.

Real şi-a trecut astfel în palmares al zecelea trofeu în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent, în timp ce Atletico a pierdut a doua sa finală în competiţie. Real a jucat până acum 13 finale, dar nu a mai cucerit trofeul din 2002.

Începutul meciului a fost unul de tatonare, iar ocaziile de gol au apărut destul de greu, Atletico făcând acelaşi joc compact, care nu a permis lui Real să profite de forţa sa ofensivă. Prima situaţie notabilă s-a consumat în minutul 28, când Cristiano Ronaldo a executat o lovitură liberă, dar portarul Courtois a fost la post, deşi balonul a lovit iarba în faţa sa (28). Peste patru minute, şutul lui Koke a fost blocat de Ramos, după care Real a irosit o ocazie uriaşă de a deschide scorul: Tiago a greşit un balon, Bale a plecat pe contraatac, dar a trimis alături de poartă din poziţie ideală, singur cu Courtois (32), scrie Agerpres.

Atletico a reuşit deschiderea scorului în min. 36, după o ieşire neinspirată a portarului Iker Casillas, care a fost surprins de mingea trimisă cu capul de Godín: 0-1.

Până la pauză, jucătorii lui Ancelotti nu au mai reuşit nimic, fiind de notat doar şutul peste poartă al lui Adrián López (41).

Real a încercat să pună presiune pe poarta lui Courtois, iar portarul belgian a respins de sub transversală lovitura liberă a lui Ronaldo (54). Atletico a replicat imediat, iar şutul lui Adrian Lopez (57) a fost blocat de Khedira.

Echipa lui Ancelotti a reluat ofensiva, iar Cristiano Ronaldo (62) a reluat cu capul peste poartă, după care şi Isco (67) a ratat ţinta. Nici Bale nu a nimerit poarta (73), cu un şut din marginea careului, galezul irosind o şansă mare şi cinci minute mai târziu (78). Godin a salvat golul în minutul 79 în faţa lui Isco. Situaţiile periculoase s-au succedat la poarta lui Courtois, dar ''rojiblancos'' s-au apărat cu mult spirit de sacrificiu. Eforturile lui Real au fost răsplătite în cele din urmă şi Ramos a marcat cu capul, după o centrare a lui Modric, în min. 90+3, trimiţând meciul în prelungiri: 1-1.

Oboseala şi-a spus cuvântul în prelungiri, unde jocul nu a mai fost aşa de alert. Real Madrid a dat lovitura în minutul 110, după o fază personală a lui Di Maria, Courtois a respins şutul argentinianului, dar Bale a fost atent şi a reluat cu capul în colţul scurt al porţii: 2-1.

Tiago (114) nu a trimis peste poartă şi nu a profitat de o nouă ieşire neinspirată a lui Casillas. Brazilianul Marcelo (118), cu un şut din marginea careului, a parafat victoria lui Real: 3-1. Atletico a cedat complet, iar Cristiano Ronaldo a marcat şi el, din penalty (120), pentru 4-1, un scor mult prea drastic pentru cum au stat lucrurile.

Dacă Real a fost lipsită în acest meci de Xabi Alonso (suspendat) şi Pepe (nerefăcut), Aletico nu a putut conta pe turcul Arda Turan, iar atacantul Diego Costa a început ca titular, dar a fost schimbat după numai nouă minute.

Real Madrid — Atletico Madrid 4-1 (0-1, 1-1), după prelungiri.

Sursa: Agerpres