Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, la solicitarea DNA.

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, un grefier de la aceeaşi instanţă şi alte patru persoane sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie, a anunţat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Judecătorul Stan Mustaţă, cel care a formulat o cerere de abţinere în dosarul Telepatia, a fost ridicat de DNA. Judecătorul este acuzat de luare de mită. Magistratul a fost ridicat de la Curtea de Apel Bucureşti şi a fost audiat de procurorii DNA timp de aproape patru ore.

La ieşirea din sediul DNA, judecătorul a declarat că procurorii l-au pus sub învinuire şi că aceştia susţin că un prieten al său s-ar fi întâlnit cu un prieten al lui Dan Voiculescu, pentru a fi dată o soluţie favorabilă în dosarul ICA. Magistratul Stan Mustaţă a spus că probele anchetatorilor nu sunt concludente şi nici suficiente pentru formularea unor acuzaţii.

Judecătorul a admis însă că la dosar există înregistrări ambientale, făcute de anchetatori, cu tehnică montată în biroul unui prieten al său, "Boraci Ioan", care deţine o fermă.

Magistratul Stan Mustaţă trebuia să judece, astăzi, împreună cu un alt magistrat, apelurile formulate în dosarul lui Dan Voiculescu