Copilul de un an şi opt luni scos din puţ a fost externat, miercuri, din Spitalul "Grigore Alexandrescu”, după ce medicii au stabilit că starea acestuia este bună, iar acum poate să mănânce, râde, vorbeşte şi se joacă, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Raluca Alexandru. 

"Copilul a fost externat astăzi, cu stare generală bună. Este un copil normal, mănâncă, râde, se joacă, vorbeşte”, a spus dr. Raluca Alexandru.

Dănuţ, copil care a căzut în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman şi a fost scos după zece ore, a stat două săptămâni în Spitalul "Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Copilul a fost timp de două zile conectat la aparate, iar după detubare a fost ajutat să respire cu o mască de oxigen. Medicii i-au administrat un tratament cu antibiotic imediat după ce a fost adus la spital, în noaptea de 25 spre 26 aprilie, în condiţiile în care exista riscul de infecţie pulmonară, după ce a înghiţit apă, în cele peste 10 ore în care a stat în puţ, la o adâncime de 16 metri, iar într-un plămân au intrat germeni.

După o săptămână de tratament, copilul a fost transferat de la Terapie Intensivă la Secţia Pediatrie, iar de atunci starea lui s-a îmbunătăţit, medicii stabilind ca marţi să fie externat.