Compania aeriană Qatar Airways a fost aspru criticată de Agenţia de Luptă Împotriva Discriminării din Norvegia din cauza unor condiţii impuse candidaţilor care aspirau la un post de asistent de zbor.
Angajatorul a precizat clar că femeile erau obligate să se prezinte la interviu în fuste scurte, iar bărbaţii să poarte costume business.

"Credem că este împotriva legii să ai cerinţe vestimentare diferite pentru femei şi bărbaţi. Este o discriminare a candidaţilor în funcţie de sexul fiecăruia", a spus Carl Fredrik Riise, reprezentantul organizaţiei antidiscriminare, pentru The Local.

La scurt timp după sesizare, compania aeriană s-a conformat şi a reeditat anunţul de recrutare. De data aceasta, s-a recomandat tuturor participanţilor la interviul din Oslo să poarte o "ţinută business".
Chiar dacă în Norvegia s-a rezolvat rapid problema discriminării, anunţul de pe siteul oficial al Qatar Airways din România a rămas cu aceleaşi cerinţe.

"Pentru femei: costum business, cămaşă cu mânecă scurtă, fustă scurtă, deasupra genunchiului, ciorapi de culoarea pielii sau fără ciorapi. Părul strâns la spate şi machiaj adecvat"
În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, condiţiile par mai blânde: "costum business, cămaşă şi cravată, tuns şi frezat"