După ce autorităţile de la Kiev au anunţat anihilarea trupelor ruse care au violat frontiera  ucraineană, Ministerul rus al Apărării a negat informaţiile privind trimiterea unui convoi militar rus în Ucraina. Ministerul rus al Apărării a negat, vineri, informaţiile privind trimiterea unui convoi militar rus în Ucraina, relatează AFP. „Niciun convoi militar rus nu a traversat frontiera dintre Rusia şi Ucraina“, a declarat generalul Igor Konacenkov, un oficial din Ministerul rus al Apărării. „Forţele ucrainene distrug fantome“, a ironizat generalul Konacenkov anunţul Kievului privind atacarea şi distrugerea unor vehicule militare ruse. Generalul Konacenkov i-a criticat pe oficialii occidentali care lansează, în opinia sa, acuzaţii nefondate şi a denunţat activitatea unor jurnalişti care publică zilnic pe Twitter mesaje vizând presupuse incursiuni ale Rusiei în Ucraina.

Pentru a schimba subiectul discuţiei oficialii ruşi au evocat luptele din estul Ucrainei şi au calificat drept „incceptabilă utilizarea de către forţele ucrainene a aviaţiei militare şi a armelor grele împotriva civililor paşnici“, a declarat ministrul rus, potrivit unui comunicat.

Vineri dimineaţă, Ucraina a denunţat incursiunea unui convoi militar rus pe teritoriul său, pe la un post de frontieră aflat sub controlul separatiştilor proruşi, în zona Doneţk. „Un convoi militar rus a trecut frontiera prin punctul vamal Izvarin“, a declarat pentru AFP Oleksîi Dmitraşkivski, un purtător de cuvânt al operaţiunii militare ucrainene din est.

„Trupele ucrainene au localizat şi au atacat vehiculele militare intrate în cursul nopţii printr-o zonă a frontierei aflată sub controlul insurgenţilor“, a declarat Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

„Militarii ucraineni au distrus vehicule militare ruse, fiind vizaţi de focuri de artilerie, inclusiv de pe teritoriul Rusiei“, a precizat oficialul militar ucrainean.

Preşedinţia Ucrainei a confirmat că o mare parte a vehiculelor militare ruse au fost distruse de armata ucraineană. „O mare parte a convoiului a fost distrusă de artileria ucraineană“, a comunicat Preşedinţia de la Kiev.