Aproape 7.000 de persoane au murit din cauza virusului Ebola în Africa de Vest, conform bilanţului publicat sâmbătă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a înregistrat 1.200 de cazuri noi de la bilanţul precedent, anunţat miercuri.

Potrivit noului bilanţ, 16.169 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola, dintre care 6.928 au murit în cele trei ţări din Africa de Vest cele mai afectate, Sierra Leone, Guineea şi Liberia.

Bilanţul precedent pentru cele trei ţări, publicat miercuri, menţiona 5.674 de morţi.

Tarik Jasarevic, purtător de cuvânt al OMS, a declarat că această creştere semnificativă pare să se datoreze descoperirii unor "date anterioare" şi nu unei creşteri spectaculoase a numărului deceselor în ultimele zile.

Organizaţia a afirmat de mai multe ori că cifrele publicate ar putea fi subestimate, din cauza dificultăţilor întâmpinate în colectarea datelor globale. În prezent, rata mortalităţii în rândul bolnavilor s-ar situa la aproximativ 70 la sută.

Liberia este ţara cea mai afectată, cu un bilanţ de 4.181 de decese din totalul de 7.244 de cazuri înregistrate. În bilanţul precedent al OMS, Liberia avea 3.016 decese din 7.168 de cazuri.

În Sierra Leone s-au înregistrat 1.461 de decese din 6.802 cazuri, iar în Guineea au fost raportate 1.284 de decese din 2.123 de cazuri.

OMS nu a furnizat, în noul bilanţ, date despre cazurile înregistrate în celelalte ţări afectate de Ebola.