Doi hoţi suspectaţi că, începând de anul trecut au spart cel puţin 11 apartamente de bloc folosindu-se de apartatură specială pentru anularea sistemelor sofisticate de închidere a uşilor, au fost ridicaţi, miercuri, de poliţiştii bucureşteni, potrivit Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii au descins la cinci adrese, din Bucureşti şi Voluntari, fiind vizaţi doi bărbaţi suspectaţi că, începând de anul trecut au spart cel puţin 11 apartamente şi au provocat un prejudiciu care se ridică la aproximativ 80.000 de euro.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit patru staţii de emisie recepţie, dispozitive de bruiaj al semnalului GSM, cântare pentru bijuterii, detectoare de metale, aparatură de detecţie pentru semnalul wi fi şi sisteme de supraveghere video, un dispozitiv pentru verificarea pietrelor preţioase şi soluţii detectare aur, bijuterii, ceasuri şi alte bunuri de valoare.

Aceştia foloseau instrumente special confecţionate pentru închiderea şi deschiderea sistemelor sofisticate închidere a uşilor dar şi alte instrumente pe care le foloseau pentru forţarea uşilor dotate cu o a doua yală.

Conform unor surse din Poliţie, suspecţii sunt Marcel Rizea, în vârstă de 41 de ani şi Dumitru Costache, de 36 de ani.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că cei doi agonisiseră averi importante şi locuiau în vile de lux. În plus, Rizea ar fi controlat, prin interpuşi, inclusiv un hotel de două stele în oraşul Voluntari.

 

 

 

 

i