Autorităţile japoneze au anunţat marţi că au terminat în două zile sacrificarea a aproximativ 112.000 de păsări în sud-vestul ţării după confirmarea mai multor cazuri de gripă aviară, o reacţie al cărei scop este limitarea rapidă a primei epidemii de acest tip în Japonia în trei ani, relatează AFP.

Funcţionarii au început duminică sacrificarea a 56.000 de păsări într-o fermă din Kumamoto, în sud-vestul Japoniei, unde testele ADN au confirmat prezenţa tulpinii H5 a virusului după ce proprietarii au semnalat moartea subită a mai multor păsări din crescătoria lor.

Un alt grup de 56.000 de păsări aparţinând aceloraşi proprietari a fost sacrificat integral.

La Tokyo, ministrul Agriculturii, Silviculturii şi Pescuitului, Yoshimasa Hayashi, a promis „să facă tot posibilul pentru a limita cât mai repede extinderea epidemiei“.

Ministerul a avertizat crescătorii împotriva riscurilor de infecţie, reamintind prezenţa persistentă a bolii în Asia, între care Coreea de Sud vecină.

Vehiculele care trec prin apropierea celor două ferme sunt, de asemenea, dezinfectate la baraje rutiere speciale pentru a împiedica propagarea epidemiei.

O echipă de experţi şi responsabili a fost trimisă la faţa locului pentru a stabili cauza infecţiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucrările de reabilitare căii de rulare a tramvaielor de pe strada Găgeni au ajuns la stadiul montării