Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, sâmbătă, în zona pădurii Tătăruşi, de lângă municipiul Paşcani.

Prefectul de Iaşi, Marian Şerbănescu, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că în avion se aflau două persoane, una dintre ele fiind instructor de zbor. Cele două persoane sunt din judeţul Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan, a anunţat că la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de descarcerare şi de stingere, precum şi un elicopter pentru a prelua victimele accidentului aviatic.

Conform primelor informaţii, victimele sunt inconştiente.

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a declarat pentru News.ro că echipajele medicale aflate la locului prăbuşirii avionului de mici dimensiuni au declarat decesul pilotului, în vârstă de 60 de ani, care era instructor cu experienţă.

El a spus că medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar nu s-a reuşit salvarea pilotului.

Cea de a doua victimă, în vârstă de 32 de ani, este în stare stabilă, având fracturi şi traumatisme grave şi fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean Iaşi.

Prefectul judeţului a mai spus că avionul s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare şi că se afla la o altitudine mică, iar aparatul făcea un zbor de antrenament, la care participau şi alte avioane de mici dimensiuni, echipajele pregătindu-se pentru o prezentare programată pentru duminică, la zilele comunei Tătăruşi.