Procurorii DNA efectuează la această oră percheziţii la domiciliul lui Teodor Niţulescu, fost prefect de Teleorman şi fost lider PSD în judeţ. Descinderile au loc şi la mai multe societăţi comerciale, la spitalul din Roşiorii de Vede, dar şi la două primării din judeţ.

Dosarul instrumentat de procuri îl vizează pe fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu. El este suspectat de săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie, de la abuz în serviciul şi evaziune fiscală la conflict de interese.

Anchetatorii bănuiesc că evaziunea fiscală s-ar fi creat printr-o firmă care a a beneficiat pe parcurusul mai multor ani de contracte preferenţiale în perioada în care Teoeor Niţescu a fost prefectul judeţului.

Percheziţii au loc şi la primăriile Vedea, Stejaru şi Trivalea-Moşteni, care ar fi încheiat prin intervenţiile prefectului contracte de achiziţii în mod nelegal.

De asemenea, principalele acuzaţii se referă la achiziţii făcute în mod nelegal de spitalul din Roşiorii de Vede. Este vorba de 25 de contracte ce vizau achiziţii de mobilier, echipament medical, echipament IT şi electrocasnice în valoare de aproape 2 milioane de lei.

Digi24.ro