Doisprezece copii au fost răniţi, iar o fată a fost ucisă de o maşină care a intrat într-o grădiniţă, miercuri, în statul american Florida, după ce a fost lovită de un alt vehicul al cărui şofer a fugit de la locul accidentului, informează Mediafax.

Mai mulţi copii prezentau răni "foarte grave" în urma accidentului, care s-a produs în centrul KinderCare din Winter Park, în suburbia oraşului Orlando, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei rutiere din Florida, Wanda Diaz.

Victimele au fost transportate la spitale din apropiere, unde una dintre ele a decedat. Poliţia a lansat un anunţ pentru a-l găsi pe şoferul care se află la originea acestei tragedii.

Autorităţile nu au oferit detalii cu privire la fetiţa decedată. Potrivit site-ului grădiniţei, instituţia primeşte copii cu vâste cuprinse între şase săptămâni şi 12 ani.

La locul accidentului, o mamă, Evette Rivera, în vârstă de 39 de ani, a relatat că a văzut "o gaură enormă" care dădea spre o clasă pe partea laterală a clădirii. Peste 50 de copii se aflau în incinta grădiniţei în momentul producerii accidetului, potrivit purtătorului de cuvânt al pompierilor, John Mulhall.

Diaz a declarat că accidentul s-a produs după ce un automobil de tip Dodge Durango, de culoare gri sau argintie, a lovit alt vehicul, făcându-l pe acesta să lovească clădirea grădiniţei.

Şoferul automobilului Dodge Durango a fugit de la locul accidentului, a adăugat ea. Autorităţile au anunţat ulterior că au găsit vehiculul implicat în accident şi continuă cşutarea şoferului.

Maşina este înregistrată pe numele unui bărbat, în vârstă de 28 de ani, al cărui cazier judiciar arată că a fost condamnat la trei ani de închisoare, în 2010, pentru trafic de cocaină. Bărbatul a fost eliberat în septembrie 2012.

Joel Rosado, un reparator de acoperişuri care se afla în apropiere când a avut loc accidentul, a declarat pentru cotidianul Orlando Sentinel că a văzut automobilul Durango lovind o maşină mai mică de culoare închisă, care a intrat în grădiniţă.

Numărul copiilor răniţi variază în funcţie de surse, poliţia anunţând iniţial că este vorba despre 11 victime, iar pompierii despre cel puţin 15.