Ministerul olandez al Securităţii şi Justiţiei a anunţat, vineri, că 284 de victime ale prăbuşirii zborului MH17 în estul Ucrainei au fost identificate, informează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Săptămâna trecută, experţii au identificat nu mai puţin de şase cadavre, dintre care cinci erau ale unor cetăţeni olandezi.
Naţionalitatea celei de-a şasea victime identificate nu a fost făcută publică, la solicitarea ambasadei ţării din care provine.

În tragedia aviatică de la 17 iulie, toţi cei 298 de pasageri şi membri ai echipajului de la bordul Malaysia Airlines şi-au pierdut viaţa. Astfel, 14 victime rămân neidentificate la peste trei luni după incident.

Olanda conduce activitatea de identificare a victimelor, dar nu se ştie dacă rămăşiţele tuturor celor care au murit în catastrofa aviatică au fost transportate în această ţară.
La începutul lunii august, Olanda a pus capăt misiunii de recuperare a rămăşiţelor pământeşti ale victimelor din cauza deteriorării condiţiilor de securitate din zonă.

Ministerul olandez al Securităţii şi Justiţiei a subliniat încă o dată că ar putea trece mai mult timp până când toate victimele vor fi identificate.