Reţeaua Stat Islamic (SI) pănuieşte să comită atacuri pe plajele din Europa în această vară, bombe putând fi plasate sub şezlonguri iar atacatorii urmând să fie deghizaţi în vânzători ambulanţi, potrivit şefilor serviciilor de informaţii din Italia, informează Daily Mail.

Agenţia italiană de informaţii a prezentat agenţiei germane BND detalii legate de aceste planuri ale SI de a comite atentate în staţiuni, a informat cotidianul Bild.

Agenţia de informaţii secrete din Italia a primit detalii despre planurile teroriştilor de la o sursă credibilă din Africa. Aceasta a anunţat că atacatorii au "planuri concrete" de a se deghiza în refugiaţi şi de a vinde turiştilor băuturi, gustări, accesorii şi tricouri.

Presa germană a informat că SI va trimite atacatori sinucigaşi deghizaţi în vânzători ambulanţi şi că va plasa bombe sub şezlonguri în staţiunile din Spania, Franţa şi Italia. Plajele vizate în mod special includ staţiuni din sudul Franţei, Costa del Sol în Spania şi ambele coaste ale Italiei, potrivit şefilor serviciilor de informaţii, citaţi de Bild.

Bild a mai informat că planurile implică folosirea de arme automate pe plajele aglomerate, îngroparea unor dispozitive explozive în nisip sub şezlonguri şi comiterea de atacuri sinucigaşe.

"Ar putea fi o nouă dimeniune a terorii. Plajele de vacanţă nu pot fi protejate", a spus un oficial de rang înalt, citat de cotidianul german.

Anul trecut, 38 de persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul pe o plajă din Tunisia.

Mediafax