Marea Britanie a anunţat noi restricţii privind dreptul lucrătorilor din UE la ajutoare sociale, începând cu luna iulie, în contextul unei campanii extinse împotriva imigraţionismului, curent alimentat de aversiunea britanicilor faţă de UE şi de pierderea în sondaje a partidului de guvernământ.

Guvernul britanic a decis marţi ca imigranţii din UE care vor sosi în Regat în căutarea unul loc de muncă trebuie să aştepte rei luni înainte de a avea acces la servicii de asistenţă socială pentru copii lor, începând din iulie. De asemenea, imigranţii străini sunt nevoiţi să aştepte aceeaşi perioadă de timp pentru a beneficia de ajutorul de şomaj, măsură introdusă la începutul acestui an după ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii.
În plus, solicitanţii nu vor mai avea acces la servicii de traducere, drept asigurat automat până în prezent, şi vor fi sancţionaţi în cazul în care nu cunosc limba engleză suficient de bine. Acestora le va fi testat nivelul englezei vorbite şi li se va cere să-şi îmbunătăţească cunoştinţele în cazul în care le este afectată căutarea unui loc de muncă.