Misterul avionului malaezian dispărut sâmbătă şi-ar putea găsi dezlegarea. Autorităţile din China au dat publicităţii imagini din satelit care pot reprezenta fragmente din epava avionului, plutind pe ocean.
Tot ieri a fost dezvăluit şi ultimul mesaj primit de la piloţi, care lasă să se înţeleagă că zborul decurgea normal, chiar înainte ca aeronava să dispară de pe radar.

Imaginile din satelit, postate de o agenţie guvernamentală chineză, înfăţişează trei "obiecte plutitoare", în derivă pe mare, la sud de Vietnam. Fotografiile au fost făcute duminică, la o zi după dispariţia avionului malaezian. Dezvăluirea a reînviat speranţa pentru familiile celor de la bord, pentru care aşteptarea a devenit un chin.

Prăbuşirea avionului în marea Chinei de Sud ar contrazice relatările armatei malaeziene, potrivit cărora piloţii ar fi schimbat cursul spre vest. De altfel, militarii au dezminţit în parte această versiune, iar declaraţiile lor confuze au fost criticate în China. Unii experţi cred, totuşi, că obiectele plutitoare sunt prea mari pentru a proveni de la avionul dispărut.

În zonă vor fi trimise nave de căutare deşi, între timp, curenţii marini au deplasat, cu siguranţă, obiectele. Autorităţile malaeziene au dezvăluit ultimul mesaj radio al piloţilor avionului: "În regulă, confirmăm", ca răspuns la o informare a controlorilor de zbor.

Mesajul arată că totul era în ordine şi totuşi, după numai câteva minute, avionul a dispărut fără urmă, cu toţi cei 239 de pasageri şi membri de echipaj.