Un şofer de 25 de ani, din comuna băcăuană Săuceşti, a fost arestat preventiv după ce a furat o maşină pe care apoi a condus-o băut pe DN 2. Poliţiştii au fugit pe un câmp după tânăr ca să-l prindă, după ce acesta a refuzat să oprească la semnalele agenţilor, iar apoi a abandonat autoutilitara.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, şoferul a fost depistat în trafic de către poliţişti, pe raza comunei Valea Seacă, de pe drumul naţional DN 2, după ce proprietarul autoutilitarei a reclamat furtul acesteia. Tânărul de 25 de ani a refuzat să oprească la semnalele agenţilor şi, după ce a mai parcurs aproximativ trei kilometri, a abandonat maşina şi a fugit pe un câmp.

În consecinţă, Poliţia a constituit mai multe echipe de căutare, şoferul fiind depistat în scurt timp şi reţinut de către poliţişti.

”În urma cercetărilor, s-a constatat că, în aceeaşi noapte, tânărul de 25 de ani, aflat sub influenţa alcoolului, ar fi încercat să sustragă, fără succes, două autoturisme din Sascut, pentru a se deplasa la domiciliul său, luând însă un obiect contondent din unul dintre vehicule. Ulterior, bărbatul a pătruns în autoutilitară, pe care a sustras-o, fiind depistat de către poliţişti pe drumul spre casă”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

Şoferul a fost testat de către poliţişti cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,64 mg/litru alcool pur în aerul expirat. În consecinţă, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Adjud în vederea recoltării de probe biologice.

Reţinut pentru 24 de ore, tânărul a fost prezentat la parchet, respectiv Judecătorie, cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea şi a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele şoferului pentru furt calificat, furt în scop de folosinţă, tentativă de furt în scop de folosinţă şi conducere sub influenţa alcoolului.