Pilotul şi copilotul unei maşini participante la Raliul Transilvaniei, care se desfăşoară la Cluj, au fost răniţi, sâmbătă, şi transportaţi la spital, după ce autovehiculul a ieşit de pe traseu şi a izbit un stâlp.

Accidentul s-a produs la proba specială 5, care are loc în zona Valea Fericirii, unde o maşină a ieşit de pe traseu şi a izbit un stâlp.

"Echipajul Chevon Lim / Martijn Wydaeghe, aflat la bordul unui Hyundai i20 RS a fost implicat, în această dimineaţă, într-un grav accident în timp ce se aflau pe proba specială 5 - Valea Fericirii - prima a acestei zile”, au anunţat organizatorii Transilvania Rally.

La faţa locului au intervenit medicii aflaţi la raliu, care au acordat primele îngrijiri.

“Echipajul a părăsit traseul, s-a izbit violent de un stâlp şi a ieşit in decor. Ambulanţa probei a intervenit imediat la faţa locului. Pilotul a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conştienţă, iar navigatorul a suferit o contuzie toracica. Ambii au fost stabilizaţi la faţa locului, sunt în stare bună”, a Cristian Ursu, medic şef al Raliului Transilvania.

Cei doi au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Cluj.

Monica Costin, director de îngrijiri medicale al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Cluj, a explicat pentru News.ro că pilotul are un traumatism cranio-cerebral şi multiple traumatisme la membre, în timp ce copilotul a suferit un traumatism facial minor şi un traumatism toracic.

Potrivit directorului organizatoric al Transilvania Rally, Bela Soica, proba specială 5 a fost întreruptă şi apoi parcursă în regim de etapă, iar raliul continuă cu celelalte probe speciale.