După aproape opt ore de audieri, primarul de la Tulcea a fost reţinut de procurorii DNA Galaţi. Constantin Hogea este anchetat împreună cu soţia lui, alături de care a şi fost ridicat de trupele speciale de la Jandarmerie. Soţia va fi cercetată sub control judiciar. Edilul, care conduce oraşul de 11 ani, este acuzat că ar fi dat ilegal autorizaţie pentru construirea unui bloc în centrul oraşului contra unui apartament în care stă fiica lui.

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, şi soţia acestuia au fost duşi, joi după-amiază, la sediul DNA Galaţi, pentru audieri. Întrebat de jurnalişti despre presupusele fapte de corupţie, primarul Constantin Hogea a răspuns: "Sunteţi drăguţi". De asemenea, la sediul DNA din Galaţi a fost adusă, anterior, şi o angajată a Primăriei Tulcea.

Procurorii DNA au făcut percheziţii, joi dimineaţă, la sediul Primăriei Tulcea, la locuinţa primarului Constantin Hogea şi la mai multe firme, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise anul trecut.

Direcţia Naţională Anticorupţie arăta, într-un comunicat de presă, că aveau loc percheziţii la opt adrese din municipiul Tulcea, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul fiind sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Percheziţiile au avut loc într-un dosar în care procurorii DNA Galaţi fac cercetări privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, care ar fi fost comise anul trecut, preciza DNA.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Constantin Hogea este la al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Tulcea.