Un copil în vârstă de 11 ani din Rădăuţi a ajuns la spital după ce a fost rănit de o leoaică de la Grădina Zoologică din oraş, unde a mers împreună cu alţi trei copii, fără a fi însoţiţi de vreun adult, iar Poliţia face cercetări în acest caz pentru neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia Judeţeană Suceava, Poliţia Rădăuţi a fost sesizată telefonic, vineri după-amiază, de reprezentanţi ai Spitalului Municipal, că la unitatea medicală a fost adus un copil de 11 ani care avea plăgi zgâriate pe picioare şi care a spus că a fost rănit de un leu de la Grădina Zoologică din localitate.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că băiatul, care era însoţit de fratele său de 14 ani şi de alţi doi copii, toţi din Rădăuţi, au mers în vizită la Grădina Zoologică, unde paznicul, un bărbat de 58 ani, le-a dat bilet de intrare şi i-a lăsat în incinta parcului fără a-i însoţi.

Copiii s-au plimbat prin parc, iar când au ajuns în zona anexei în care sunt adăpostite animalele sălbatice pe timp de iarnă au intrat în anexă şi s-au apropiat de grilajul cuştii în care afla o leoaică. Ei au băgat un băţ printre gratii, moment în care leoaica a devenit agitată şi l-a zgâriat printre gratii pe copilul de 11 ani.

Băiatul a fost luat de fratele său mai mare, care şi-a sunat părinţii, fiind transportat de aceştia la Spitalul Municipal Rădăuţi şi ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde i-au fost acordate îngrijiri, fără a necesita internarea.

În acest caz, Poliţia a întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.