Un avion cu pasageri care zbura din Liban spre Irak, joi, a fost nevoit să întrerupă zborul şi să se întoarcă pe aeroportul din Beirut, din cauza ameninţărilor făcute de fiul ministrului irakian al Transporturilor. S-ar părea că fiul demnitarului pierduse zborul şi a insistat că dacă avionul nu se va întoarce, va telefona la Bagdad şi va împiedica aeronava să aterizeze, a transmis purtătorul de cuvânt al Middle East Airline (MAE).

Cursa Beirut – Bagdad a fost întârziată şase minute, find programată să înceapă la 12:40 ora locală, din cauza lipsei a doi pasageri, timp în care personalul aeroportului a făcut mai multe apeluri pentru a-i găsi şi a-i îmbarca pe cei doi, a declarat Marwan Salha, preşedintele MAE, citata de cotidianul britanic „The Telegraph”.

„Am făcut anunţurile obligatorii şi ultimele apeluri. Avionul a decolat, dar unul dintre pasageri s-a dovedit a fi fiul ministrului irakian”, a spus Salha, referindu-se la Mahdi al-Amiri. Tatăl lui, aflat la conducerea Ministerului Transporturilor, este Hadi al-Amiri. Mahdi al-Amiri trebuia să se afle în avion împreună cu un prieten, la clasa busines