Directorul executiv al companiei Google Dan Fredinburg a murit, la numai 33 de ani, în avalanşa produsă sâmbătă pe Everest de cutremurul de 7,9 grade înregistrat în Nepal, transmite EFE, citând un comunicat de presă al firmei, informează AGERPRES.

Exprimând ''marea tristeţe'' pentru pierderea lui Dan Fredinburg, compania aminteşte că el era un mare iubitor al muntelui şi că se afla într-o expediţie pe cel mai înalt masiv muntos din lume împreună cu alţi trei angajaţi de la Google, care au scăpat nevătămaţi.

Moartea tânărului inginer a fost confirmată şi de sora acestuia Megan Fredinburg. ''Cu părere de rău, îi anunţ pe toţi cei care l-au iubit pe Dan că a suferit o gravă leziune la cap în avalanşa din această dimineaţă de pe Everest şi nu şi-a mai putut reveni'', a scris ea într-un mesaj pe Instagram.

Dan Fredinburg se prezenta, pe pagina lui de Google+, drept ''inventator, aventurier şi inginer''. Cu numai o zi înainte de tragicul său sfârşit, el postase pe internet o fotografie făcută în cursul antrenamentelor pe care le făcea pe Everest, aminteşte Washington Post.