Dragoş Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub acuzaţia de trafic de influenţă. El este acuzat că i-ar fi cerut unui om de afaceri 1 milion de euro, pentru a influenţa mersul unei anchete DIICOT şi a-l scăpa pe acesta de un sechestru.

Dragoş Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu şi nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă.

El este acuzat că pe 13 martie 2014, Dragoş Băsescu i-ar fi cerut unui om de afaceri 500.000 de euro pentru a-i obţine o respingere a arestării cerute într-un dosar penal al DIICOT şi încă 500.000 de euro pentru a-i obţine ridicarea unui sechestru în acelaşi dosar şi o soluţie favorabilă în anchetă.

Dragoş Băsescu ar fi lăsat să se înţeleagă că poate influenţa organele judiciare în acest sens şi că va interveni în favoarea omului de afaceri.

Omul de afaceri, care l-a şi denunţat pe Băsescu procurorilor, i-ar fi spus acestuia că nu are atâţia bani şi că nici nu doreşte o astfel de intervenţie la procurori. Dragoş Băsescu i-ar fi propus atunci omului de afaceri să îi achite suma de 1 milion de euro în tranşe, pe parcursul a 2 ani, prin intermediul unui contract fictiv de consultanţă.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Mircea Băsescu este şi el trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat tot de trafic de influenţă, într-un dosar privind sume de bani care ar fi fost pretinse de acesta familiei lui Bercea Mondial, pentru a-l scăpa pe acesta de dosare. Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro în acest sens.