Dan Radu Ruşanu, în prezent arestat pentru 30 de zile în dosarul Carpatica - ASF, şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a anunţat miercuri prim-vicepreşedintele Autorităţii, Daniel Dăianu, la finalul audierilor din Comisia pentru buget-finanţe din Senat.

„Salariile sunt mari, iar intenţia noastră este să avem o diminuare a acestor salarii, care să ţină cont nu numai de o dimensiune emoţională şi care este firească într-o societate răvăşită de o criză economică, dar care să ţină seama şi de date care nu neapărat trebuie să fie puse în relaţie cu criza economică. În actul normativ se spunea că nu trebuie să depăşească un standard, dar nu se spunea neapărat un anume nivel“, a spus Dăianu.

Potrivit acestuia, salariile pot să fie diminuate fără nicio problemă.  „Aceasta este o opţiune personală pe care o declar aici şi voi respecta ceea ce spun aici: o scădere cu 30% a salariului meu. Echivalentul meu este de 12.800 euro“, a precizat Dăianu.