Angela Merkel a fost desemnată personalitatea anului 2014 de editorii cotidianului britanic The Times, informează site-ul lesechos.fr.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a fost aleasă pentru rolul major pe care l-a jucat în negocierile tensionate duse cu Vladimir Putin, după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, "într-un moment în care relaţiile dintre Est şi Vest s-au apropiat de cea mai periculoasă criză geopolitică de după Războiul Rece", a explicat cotidianul britanic.

Ea îi urmează astfel lui Vladimir Putin, care a fost desemnat personalitatea anului 2013 de către revista The Times.

Aflată la conducerea Germaniei din 2005, Angela Merkel a fost realeasă în funcţia de cancelar, cu 96,7% din voturi, în fruntea partidului său, Uniunea Creştin-Democrată, pentru a opta oară consecutiv, pe 9 decembrie.

Angela Merkel nu a anunţat deocamdată dacă intenţionează să candideze pentru un al patrulea mandat de cancelar, dar 74% dintre germani sunt convinşi că Merkel intenţionează să se prezinte la alegerile din 2017 şi 56% dintre compatrioţii ei doresc ca ea să îşi păstreze funcţia după acele alegeri.

Titlul de personalitatea anului este decernat şi de o publicaţie americană cu nume asemănător, prestigioasa revistă Time, care a decis să acorde această distincţie pe 2014 medicilor, infirmierelor, personalului medical, ONG-urilor şi tuturor voluntarilor care s-au implicat în lupta contra virusului Ebola care a făcut ravagii în Africa.

Mediafax