Şaptesprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 261 au fost rănite în cursul manifestaţiilor cu care se confruntă Venezuela începând din 4 februarie, a anunţat vineri Ministerul Public, care a difuzat un nou bilanţ, potrivit Agerpres.

„S-au înregistrat până în prezent 17 morţi şi 26 de răniţi“, a declarat presei procurorul general al ţării, Luisa Ortega Diaz, precizând că justiţia a deschis 27 de anchete referitoare la presupuse cazuri de încălcare a drepturilor omului.

„Ministerul Public nu va permite sub niciun pretext încălcarea drepturilor omului“, a afirmat Luisa Ortega Diaz, în timp ce se înmulţesc acuzaţiile referitoare la reprimarea manifestanţilor de către forţele de ordine sau grupuri armate neidentificate.

Izbucnite la începutul lunii februarie pe tema insecurităţii, manifestaţiile studenţeşti, susţinute de opoziţie, nu au încetat şi s-au extins în mai multe oraşe ale ţării, unde există oficial 2,6 milioane de studenţi. Revendicările pun acum în cauză şi situaţia economică dificilă, precum şi violenţa poliţiei.

Precedentul bilanţ era de 14 morţi, dintre care cel puţin opt au fost împuşcaţi, iar ceilalţi au decedat accidental (căderi, accidente rutiere). Potrivit guvernului, mişcarea afectează 18 din cele 335 de municipalităţi din Venezuela.