Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, şi soţia sa Jill au petrecut, marţi seară, aproximativ o oră, la un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei, în zona Muzeului de Istorie.

Soţii Biden au fost la un restaurant cu specific italienesc.

„Le-am oferit o brânză proaspătă din Italia, o bruscheta, clasica bruscheta din Italia. O melanzana pe care o facem noi foarte bună, cu parmezan, la cuptor, şi apoi nişte paste clasice, nu ceva deosebit. S-au simţit bine”, a povestit chelnerul Alexandru Oprişan.

Oficialul american şi soţia sa au stat în restaurant aproximativ o oră, în timp ce terasa localului, strada pe care se află acesta şi trotuarul adiacent de pe Calea Victoriei erau împânzite de reprezentanţi ai serviciilor de securitate americane şi române, scrie Mediafax.

În tot acest timp, pe Calea Victoriei, în dreptul Muzeului de Istorie, au staţionat trei maşini din coloana oficială a lui Joe Biden.

La ieşirea din restaurant, Joe Biden şi soţia sa au mers la un chioşc unde se vindea îngheţată. Vicepreşedintele american şi-a cumpărat pentru el o îngheţată la cornet, pentru care a plătit personal, cu o bancnotă, după care a muşcat cu poftă din îngheţată, în timp ce se îndrepta, alături de soţie, către maşinile din coloana oficială.

Biden a fost salutat de mai mulţi trecători şi chiar de către un american, care i-a spus că este din Colorado. Joe Biden şi soţia au urcat apoi într-una din maşinile oficiale şi au părăsit zona.

După plecarea lor, agenţii de securitate au mai asigurat perimetrul pentru o perioadă.