Primăria Iaşi va monta camere de supraveghere în cimitirul "Petru şi Pavel” din municipiu, după ce a primit mai multe reclamaţii că au dispărut flori, coroane şi chiar cruci de pe morminte, scrie Mediafax.

Cimitirul "Petru şi Pavel" din Iaşi numără aproximativ 10.000 de morminte, iar paza cimitirului este asigurată de patru paznici, pe fiecare tură. În ultima perioadă, Primăria Iaşi a primit mai multe reclamaţii din partea familiilor celor decedaţi, care se plâng de faptul că dispar coroane, flori sau cruci de pe morminte.

Întrucât nu are posibilitatea suplimentării personalului pentru paza cimitirului, Primăria Iaşi a decis montarea unor camere de luat vederi pe aleile dintre morminte. Municipalitatea va organiza o licitaţie în acest sens, iar numărul camerelor de luat de vederi montate în cimitir va fi decis de firma câştigătoare.

"Au fost depuse plângeri la primărie privind vandalizarea unor morminte, ceea ce ne determină să găsim măsuri suplimentare de protecţie”, a declarat, miercuri, presei purtătorul de cuvânt al Primăriei ieşene, Sebastian Buraga.

În punctele principale din municipiul Iaşi, în special în marile intersecţii, au fost instalate în urmă cu câţiva ani 70 de camere de supraveghere, însă doar 20 dintre acestea funcţionează.

"Sistemul de supraveghere video din Iaşi are 70 de camere, dintre care funcţionează doar 20. Acest lucru se datorează vechimii acestora, precum şi lucrărilor de infrastructură demarate pe străzile din oraş”, a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi.

Primăria Iaşi intenţionează să monteze camere de luat vederi şi în parcurile din oraş, din cauza înmulţirii actelor de vandalism comise pe spaţiile publice.