Sorin Ovidiu Vîntu ar putea fi dus, luni, la Judecătoria Sectorului 4 unde magistraţii urmează să ia în discuţie cererea de eliberare condiţionată formulată de omul de afaceri. Acesta a fost condamnat, în ianuarie 2014, la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa.

Vîntu a executat până în prezent un an de închisoare, după pedeapsa primită în dosarul privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă, şi aproape patru luni din condamnarea din dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.
 
La termenul anterior, instanţa a amânat dezbaterile, pentru că penitenciarul nu a comunicat instanţei documentele din dosarul legat de executarea primei condamnări a lui Sorin Ovidiu Vîntu.
 
În acest sens, instanţa a dispus să se solicite penitenciarului transmiterea acestui dosar, pentru verificarea executării în condiţii oprime a primei pedepse.
 
Avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu a declarat atunci că, după anul petrecut în penitenciar şi, respectiv, după perioada din 24 ianuarie până în prezent în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost închis, poate fi propusă liberarea condiţionată, întrucât a executat două treimi din pedeapsa cea mai grea stabilită în urma contopirii pedepselor, respectiv cea de doi ani de închisoare.
 
Potrivit articolului 587 din noul Cod de Procedură Penală, liberarea condiţionată se dispune, la cererea sau la propunerea făcută potrivit dispoziţiilor legii privind executarea pedepselor, de către judecătoria în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere.
 
Vîntu se află la penitenciar, după ce a fost condamnat definitiv, pe 24 ianuarie, de Curtea Supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa.
 
Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat pe 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.
 
Vîntu a mai fost trimis în judecată, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan, Gheorghe Şupeală şi alte şapte persoane, pe 31 ianuarie, pentru spălare de bani şi delapidarea patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro.
 
Vîntu este judecat şi în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii, fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.