Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC) reclamă modul în care  compania "Orkla Foods Romania" a realizat etichetarea produsului "Margarină Linco cu unt".

“Aşa cum este specificat pe etichetă, proporţia untului este de 0,5%. Însă tot aici este indicată şi proporţia de sare, tot de 0,5%, aşa încât ne putem întreba retoric de ce acest produs nu s-a numit ‘Margarină Linco cu sare’ ", se arată în sesizarea APC.

Potrivit reprezentanţilor APC, este extrem de improbabilă sesizarea olfactivă a unei cantităţi de 2,5 grame unt într-o caserolă de 500 grame, aşa cum se menţionează în prezentarea produsului.

Normele metodologice privind etichetarea alimentelor prevăd ca informaţiile înscrise pe etichetă nu trebuie să inducă în eroare consumatorii, la achiziţionarea produselor, în privinţa caracteristicilor alimentului şi în special a naturii, identităţii, proprietăţilor, compoziţiei, cantităţii, durabilităţii, originii sau provenienţei sale, precum şi a metodelor de fabricaţie sau de producţie, potrivit APC.

Astfel, APC solicită producătorului să respecte prevederile legale în materie şi să informeze corect consumatorii asupra produsului menţionat.