Italia a anunţat vineri că a ridicat nivelul de alertă după atentatele din Franţa, Tunisia şi Kuweit, scrie AFP.
"Nicio ţară nu se află la adăpost, am ridicat nivelul de alertă pentru a atrage atenţia unităţilor care au misiunea de a supraveghea zonele sensibile", a declarat ministrul italian de interne, Angelino Alfano.

"Astăzi, trei atacuri care au făcut zeci de morţi au avut loc în trei locuri diferite din lume, legate între ele prin acelaşi lucru: violenţa şi teroarea", a adăugat el.

În Tunisia, 37 de persoane, printre care turişti străini, au fost ucise, iar alte 36 rănite de un individ înarmat care a deschis focul la orele prânzului într-un hotel şi pe o plajă din staţiunea Sousse, cel mai grav atentat din istoria recentă a unei ţări care se confruntă cu creşterea ameninţării jihadiste după revoluţia din 2011.

În Franţa, un bărbat a fost decapitat într-un atentat jihadist comis la un centru industrial sensibil din apropiere de Lyon (centru-est), al cărui autor presupus a fost arestat.

În Kuweit, un atentat împotriva şiiţilor, revendicat de SI, a vizat o moschee din capitală, făcând 25 de morţi şi 202 răniţi, potrivit unui bilanţ oficial.

Pe de altă parte, Angelino Alfano a respins afirmaţiile care lăsau să se înţeleagă că jihadiştii ar putea intra în Italia dându-se drept imigranţi care fug din faţa războiului şi persecuţiilor, în încercarea de a ajunge în Europa din Libia. De la începutul anului, aproape 65.000 de persoane au ajuns astfel pe coastele italiene.

"Nu există nicio dovadă despre creşterea criminalităţii în raport cu creşterea numărului de imigranţi", a ţinut să sublinieze ministrul italian de interne.