Statele Unite au fost lovite de o furtună puternică de zăpadă. Şase oameni şi-au pierdut viaţa, iar în şase state a fost emisă stare de urgenţă din cauza ninsorilor. Vremea rea a făcut ravagii în estul ţării, iar meterologii au anunţat că în următoarele zile intemperiile vor lovi şi regiunile din sud şi vor afecta peste 90 de milioane de oameni.

Peste două mii de zboruri au fost anulate, iar sute de şcoli au fost închise.Peste 93.000 de locuinţe au rămas fără electricitate în sud-estul Statelor Unite, în special în statele Alabama, Georgia şi North Carolina, din cauza viscolului, informează CNN.În plus, 2.820 de curse aeriene au fost anulate, majoritatea la aeroportul din oraşul Atlanta, în statul Georgia.Regiunile din sud-estul Statelor Unite sunt afectate de viscol puternic. Numeroase linii de înaltă tensiune au suferit daune din cauza gheţii acumulate.

Americanii din Texas, Atlanta, Georgia, precum şi cele două state Carolina, au înfruntat ceea ce presa americană a numit „combinaţie mortală“ de viscol, ploaie îngheţată şi căderi masive de zăpadă. Reprezentanţii Serviciului Naţional de Meteorologie din SUA au declarat că manifestările de vreme extremă sunt foarte neobişnuite pentru zona sud-estică a ţării.

Preşedintele Obama a decretat stare de urgenţă în statul Georgia, iar în celălalte state au fost luate măsuri excepţionale, precum închiderea şcolilor. Oficialii de la Washington au luat măsuri preventive de marţi, pentru a evita situaţia critică în care s-au aflat 11.000 de elevi din Alabama, în timpul unei furtuni de zăpadă la începutul lunii. Elevii au fost sinistraţi în şcoli, fiind nevoiţi să înnopteze în sălile de clasă, după ce statul a fost lovit de un viscol puternic.

Locuitorii au fost avertizaţi să rămână în case, evitând drumurile, din cauza posibilităţii producerii unor accident pe fondul poleiului. Un strat considerabil de gheaţă, pe alocuri cu o grosime de aproape 2,5 cm, s-a depus pe copaci şi vehiculele lăsate peste noapte afară. Autorităţile au raportat două accidente soldate cu morţi în statul Mississippi, din cauza gheţii şi a vizibilităţii reduse.

Americanii din sud-estul ţării au folosit reţelele de socializare, precum Twitter-ul, pentru a se plânge de haosul provocat de intemperiile care au lovit regiunea obişnuită cu temperaturi sub-tropicale. Oamenii au taxat apetitul concetăţenilor pentru a face cumpărături în exces, lăsând rafturile magazinelor goale, înainte de furtunile de zăpadă care s-a declanşat miercuri. Unii comentatori au criticat panica creată de autorităţi, spunând că oameni par să se pregătească de venirea unui uragan.