Mai multe coloane de camioane cu trupe, tunuri antiaeriene, muniţie, sisteme radar şi lansatoare Grad se îndreaptă spre aeroportul din Doneţk. Kievul acuză o concentrare intensă de echipamente şi trupe din Rusia, potrivit Hotnews.

Ziaristi AFP au observat o coloana de 30-40 de camioane militare, fără plăcuţe de înmatriculare, dar este imposibil de spus dacă este vorba despre echipamente noi şi de unde provin camioanele.
Ziaristii site-ului buzzfeed.com si mashable.com au scris pe conturile lor de Twitter ca au vazut o mare coloana militară. „31 Kamaz (camioane militare) în drum spre Doneţk. Sisteme antiaeriene, cutii cu muniţie, sisteme radar, un autobuz plin de bărbaţi înarmaţi“, a scris Max Seddon de la Buzzfeed. Ziaristul Roland Oliphant de la cotidianul britanic The Telegraph a scris in urma cu o zi, pe Twitter, că a văzut „62 camioane Kamaz verzi fara plăcuţe de înmatriculare dintre care trei transportau (lansatoare de rachete multiple) Grad în drum spre Donetsk“. Ziaristul Mashable Christopher Miller a scris tot pe Twitter că a văzut peste 40 de camioane în directia Doneţk „cu tunuri antiaeriene şi combatanţi“.

O înregistrare video difuzată de televiziunea ucraineană Kanal 5, arată o lungă coloană de camioane care avansa lent într-un direcţie încă necunoscută. Autorităţile ucrainene denunţă o concentrare „intensă de echipamente şi trupe“ provenite din Rusia în estul rebel al Ucrainei, în momentul în care separatiştii pro-ruşi organizează alegeri.