Un bebeluş a fost găsit abandonat în toaleta unui tren care a ajuns în Gara Craiova de către poliţiştii Transporturi Feroviare şi a fost transportat la spital, în prezent fiind în afara oricărui pericol, poliţiştii declaşând cercetări pentru găsirea părinţilor copilului.

Poliţiştii Transporturi Feroviare (TF) Craiova au fost anunţati de către un revizor de vagoane despre o fetiţă abandonată în toaleta trenului R 2082, care circula pe ruta Petroşani - Craiova.

„Poliţiştii Postului de poliţie Transporturi Ferovioare Craiova au fost sesizaţi de revizorul tehnic din cadrul reviziei de vagoane din Craiova despre faptul că la verificarea garniturii trenului de călători 2082, care a circulat din direcţia Petroşani, Târgu Jiu, Filiaşi, Craiova, la primul vagon, în toaletă, au găsit un bagaj abandonat.

Procedându-se la verificarea acestuia, pe lângă unele obiecte de îmbrăcăminte feminine, a fost găsit şi un făt de trei-patru zile, abandonat. Fătul a fost încredinţat Secţiei de urgenţă a Spitalului de Urgenţă Craiova, iar poliţiştii fac cercetări pentru depistarea mamei care l-a abandonat. Din discuţiile cu medicul de gardă, a reieşit că fetiţa are 2,260 kilograme, 46 de centimetri, născută de trei-patru zile, mama nu a fost asistată, iar în prezent starea fetiţei este relativ bună” a declarat comisar şef Constantin Budici, şef Poliţia Transporturi Feroviare Craiova.

Poliţiştii TF au anunţat imediat Ambulanţa care a preluat copilul şi l-a transportat la spital. „Copilul era învelit şi aşezat într-o sacoşă de rafie, deshidratat, a fost stabilizat în Departamentul de urgenţe şi internat în clinica de Terapie Intensivă Copii Nou-născuţi a Spitalului de urgenţă Craiova, pentru investigaţii suplimentare şi tratament. S-a luat legătura cu Protecţia Copilului, se fac cercetări şi de Protecţia Copilului şi de poliţişti, penru a se vedea cine îi sunt părinţii” a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Craiova.