Ucraina va trebui să instituie legea marţială în regiunile din estul ţării în cazul în care armistiţiul intrat în vigoare vineri nu va avea rezultate pozitive, a anunţat duminică premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, potrivit agenţiei RIA Novosti, scrie Adevărul.

„Dacă acest armistiţiu va înceta, nu va exista o altă soluţie“, a afirmat premierul ucrainean, într-o emisiune de televiziune. Iaţeniuk a susţinut faptul că posibila instituirea a legii marţiale are mai multe avantaje, printre acestea fiind şi consolidarea sistemului de apărare. Iaţeniuk a adăugat că Vladimir Putin „vrea să creeze pe teritoriul regiunilor Lugansk şi Doneţk un fel de Transnistrie, Abhazie sau Osetie“, susţine sursa citată.

Conducerea de la Kiev şi reprezentanţii rebelilor ruşi au încheiat vineri, la Minsk, un armistiţiu, în încercarea de a pune capăt conflictului care durează de aproape cinci luni în est şi care s-a soldat cu 2.600 de morţi şi jumătate de milion de refugiaţi. Armistiţiul a intrat în vigoare vineri, la ora 18.00. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), un milion de oameni au fost deja goniţi de război.

Incidente armate s-au petrecut sâmbătă seară în apropierea oraşului Mariupol, după intrarea în vigoare a armistiţiului.