Stelian Tănase, candidatul propus de către PNL la conducerea televiziunii publice a fost numit de către Parlament ca preşedinte-director general al TVR, cu 405 voturi favorabile şi 2 contra.

Stelian Tănase a fost avizat favorabil în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), vineri, de Comisiile de cultură ale Parlamentului înainte de votul din plen. Stelian Tănase a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat, cu unanimitate de voturi (25 de voturi).

Stelian Tănase - scriitor, politolog, scenarist, regizor şi realizator TV - a fost singurul candidat audiat pentru funcţia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru această funcţie de PNL.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Pe de altă parte, numirea directorului general interimar al SRTv reprezintă un prim pas în direcţia numirii unui nou Consiliu de Administraţie al TVR, care trebuie făcută tot de Parlament.