Două persoane au fost arestate preventiv, sâmbătă, în cazul uciderii şefului de post din localitatea maramureşeană Vişeu de Jos, care a fost găsit mort miercuri seară în sediul insitituţiei. Suspecţii ar fi fraţi.

”Două persoane au fost arestate preventiv pentru omor”, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Adela Dorina Mociran.

Potrivit presei locale, cei doi suspecţi arestaţi în cazul uciderii şefului de post din Vişeu de Jos ar fi fraţi.

Şeful Postului de Poliţie din localitatea maramureşeană Vişeu de Jos, Gheorghe Nistor, a fost găsit mort în sediul instituţiei, miercuri, în jurul orei 19.00.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din MAI a arătat, într-un comunicat de presă, că miercuri seară ”agentul şef de poliţie Ghe. N., încadrat ca şef al Postului de Poliţie din localitatea Vişeu de Jos, care se afla în serviciu planificat, între orele 08.00-16.00”, a fost găsit mort în incinta sediului instituţiei, unde îşi desfăşura activitatea.

”Cercetările făcute de către criminaliştii de la IPJ Maramureş, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchet, coroborate cu expertiza medicilor legişti, au stabilit faptul că acesta a decedat ca urmare a unor lovituri fatale – cel mai probabil de cuţit – primite în abdomen şi în zona costală”, se preciza în comunicatul citat.

De asemenea, sursa citată mai arăta că, în cadrul cercetărilor făcute la faţa locului, s-a stabilit că ”arma din dotare şi muniţia aferentă nu se mai aflau asupra şefului de post”.

Autopsia făcută de medicii legişti a confirmat că poliţistul a fost ucis, iar anchetatorii au stabilit la scurt timp un cerc de suspecţi, vineri, dei doi bărbaţi fiind reţinuţi.

viewscnt