Cel puţin 15 persoane au murit într-o explozie produsă duminică dimineaţă într-o gară din oraşul rus Volgograd, situat în sudul ţării. Serviciile de securitate au precizat  că deflagraţia a fost provocată de o bombă. Atentatul a fost comis de un terorist-kamikaze, au anunţat autorităţile ruse, citate de AFP.

27 de persoane sunt rănite şi 15 au murit într-o explozie produsă duminică dimineaţă într-o gară din oraşul rus Volgograd. Autorul atacului ar fi o femeie terorist-kamikaze, potrivit Comitetului Naţional Anti-Terorism.

Explozia a avut loc în gară la ora locală 12.45 (10.45, ora României) în apropierea detectoarelor de metal instalate în principala gară a oraşului Volgograd. Principalul suspect este o femeie, care purta pe corp instalaţia pirotehnică.

În octombrie, tot o femeie terorist, originară din Daghestan a omorât şase persoane într-o autogară din Volgograd.

Deocamdat nimeni nu a revendicat atentatul, dar insurgenţii musulmani din Caucazul de Nord sunt consideraţi autorii acestor atacuri.

Moscova este preocupată să asigure un climat de linişte în această perioadă, mai ales că peste şase săptămâni va debuta Olimpiada de Iarnă de la Soci.

 

Foto: BBC