Instabilitatea atmosferică va continua în următoarele două săptămâni, cu ploi în majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor fi în uşoară creştere, potrivit prognozei lansate de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada 20 mai - 2 iunie 2019, potrivit Agerpres.

 

În Muntenia, până în data de 24 mai, media valorilor diurne va fi de 24-25 de grade. Apoi, valorile maxime vor fi în creştere uşoară, în a doua săptămână nu vor fi variaţii importante, iar media regională va fi de 25-26 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională de 13-14 grade, la o medie în jurul a 11 grade. Apoi vor exista variaţii uşoare până în data de 26 mai şi media acestora va fi de 11-12 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, media regională a minimelor va fi de 13-14 grade, apoi tendinţa va fi de scădere uşoară, spre 12 grade.

 

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi în mare parte din interval. Aversele vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în zilele de 20 şi 24 mai.

 

La munte, temperaturile maxime, până în data de 24 mai, vor fi în medie de 11-12 grade. Apoi tendinţa temperaturilor diurne va fi de creştere uşoară, iar media acestora, până la sfârşitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 14 grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională în jurul a 8 grade, la o medie de 4-5 grade.

 

Vor exista variaţii uşoare până în data de 25 mai şi media acestora se va situa în jurul a 5 grade. După data de 26 mai, media regională a minimelor va fi de 6-7 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menţine pe tot parcursul intervalului. Temporar va ploua şi în fiecare zi vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.