Procurori ai DIICOT şi poliţişti au făcut, miercuri, 34 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri, falsificare de monedă, proxenetism şi trafic de influenţă. Peste 40 de persoane vor fi duse la audieri.

 

Procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia Generală de Poliţie a municipiului Bucureşti, au făcut, miercuri, 34 de perchezitii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc, falsificare de monede străine şi punerea în circulaţie de valori falsificate, proxenetism, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, se arată într-un comunicat al DIICOT.

 

În acest caz, există suspiciuni că, începând din august 2017, cinci suspecţi, membri ai unui clan de notorietate, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior mai multe persoane, având ca scop punerea în circulaţie de valori falsificate (bancnote de 100 de euro), trafic de droguri de mare risc (cocaină), trafic şi cumpărare de influenţă şi proxenetism.

 

Conform DIICOT, în perioada menţionată, membrii grupului infracţional au cumpărat şi au introdus în România 499 de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria, au comercializat droguri de mare risc în Bucureşti, au traficat şi au cumpărat influenţă şi au înlesnit şi obţinut sume de bani de pe urma activităţii de prostituţie desfăşurată în Bucureşti.

 

La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi aduse pentru audieri peste 40 de persoane.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.

 

De asemenea, acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, al Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, precum şi al Poliţiei Judeţene Prahova.

 

 

 

 

Sursa: www.news.ro