Opt oameni au fost ucişi şi peste 10 au fost răniţi după ce şoferul unui camion a intrat pe o pistă destul de circulată de biciclete, a anunţat primarul oraşului New York, De Blasio. Suspectul, care după ce a intrat în mulţime şi apoi a lovit un alt vehicul a fost împuşcat de poliţie în abdomen, a făcut o declaraţie care a condus poliţia la concluzia că incidentul este unul terorist, a declarat comisarul James P. O'Neill.

Poliţia din New York anunţă că la locul atacului din Manhattan au fost găsite o armă pentru paintball şi un pistol cu bile, prezentând totodată şi cronologie evenimentelor. Anchetatorii au găsit în camion un bilet în care bărbatul afirmă că a acţionat în numele ISIS. Atacatorul era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey, scrie The Guardian.

Suspectul în atacul de la New York soldat cu moartea a opt persoane şi cu rănirea altor 11, uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey, scrie The Guardian.

Saipov, care a intrat în SUA în 2010, a locuit pe rând în Ohio, Florida şi apoi în Patterson, New Jersey.

Dilfuza Iskhakova, care locuieşte în Cincinnati, Ohio, a declarat pentru The Guardian că bărbatul a stat cu ea timp de câtva luni, în urmă cu şase ani, la sosirea din Uzbekistan. 

"Părea un băiat amabil, dar nu vorbea prea mult", povesteşte Iskhakova, adăugând că tânărul doar pleca şi venea de la serviciu, el lucrând la un depozit.

Iskhakova a mai susţinut că, la momentul la care l-a cunoscut, Saipov depusese cererea pentru obţinerea cărţii verzi, care îi asigura drept de rezidenţă permanentă în SUA.

Dilfuza Iskhakova a precizat că familia sa pierdut legătura cu Saipov şi că acesta s-ar fi mutat din Ohio în Florida şi apoi în zona New York şi că în prezent este căsătorit şi are doi copii.

Cinci argentinieni şi o femeie din Belgia se numără printre cele opt persoane ucise marţi, la New York, după ce un vehicul a intrat pe o alee destinată pietonilor şi bicicletelor în New York, scrie The Guardian.

Cei cinci argentinieni erau la New York pentru a sărbători 30 de ani de la absolvirea liceului. Ministerul de Externe argentinian a confirmat identitatea victimelor, toate din oraşul Rosario, situat în centrul Argentinei.

Guvernul argentinian a transmis o declaraţie prin care exprimă "sincere condoleanţe pentru moartea lui Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij şi Hernán Ferruchi" şi că cele cinci decese sunt rezultatul unui atac terorist dramatic care a avut loc la New York.

Un al şaselea argentinian, Martin Ludovico Marro, este internat la Spitalul Presbiterian din Manhattan şi este în afara oricărui pericol.