Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, joi, să aplice o amendă- record, de 100.000 de lei, postului Mynele TV, care îl are ca acţionar şi pe cântăreţul Costi Ioniţă, din cauză că această televiziune a difuzat, în februarie 2013, în timpul nopţii, reclame la convorbiri telefonice erotice.

Potrivit articolului 96, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, "Comunicările comerciale pentru convorbiri telefonice erotice, precum şi pentru produse şi servicii cu destinaţie sexuală sunt interzise". Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au considerat că "fapta este foarte gravă" (difuzarea de reclame la convorbiri telefonice erotice), cu atât mai mult cu cât Mynele TV este o televiziune aflată pe lista "must carry" pe 2014, fiind obligatorie la retransmisie pentru toţi cabliştii din România.

"Eu cred că fapta este gravă şi consider că trebuie să aplicăm o amendă mare (...) Acest post va fi retransmis în casele tuturor românilor. Nu mă bucur deloc pentru acest lucru şi cred că trebuie să aibă o responsabilitate şi mai mare", a spus membrul CNA Lorand Turos. El a propus aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei, care reprezintă jumătate din penalizarea maximă posibilă pe care CNA o poate aplica pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale (cuantumul maxim este 200.000 de lei).