Uraganul Ophelia, format în Oceanul Atlantic, a ajuns în Irlanda, luni după-amiază, iar o femeie a fost ucisă după ce un copac s-a prăbuşit peste maşina ei, din cauza vântului puternic, scrie BBC.

Incidentul a avut loc în Waterford.

De asemenea, aproximativ 120.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică, iar Guvernul a mobilizat armata.

Serviciul irlandez de Meteorologie a emis alertă cod roşu de vânt puternic începând de luni de la ora 9.00 şi până marţi, la ora 03.00,  pentru regiunile Wexford, Mayo, Galway, Kerry, Clare, Limerick, Cork şi Waterford şi cod portocaliu pentru restul ţării.

Meteorologii atenţionează cu privire la creşterea în intensitate a uraganului Ophelia (3 din 5 pe scara intensităţii) şi trecerea acestuia la stadiul unei furtuni post-tropicale. Furtuna se va manifesta prin vânt intens care poate depăşi 130 de kilometri la oră, iar pe alocuri, în special pe coasta de Vest, rafalele pot atinge peste 180 de kilometri la oră. De asemenea, sunt aşteptate valuri puternice, posibile inundaţii, întreruperi în furnizarea energiei electrice şi pagube materiale, precum şi perturbări ale circulaţiei rutiere, feroviare, aeriene şi navale şi ale serviciului de telefonie mobilă. Torodată, şcolile au fost închise luni.

Trecerea uraganului Ophelia prin Irlanda vine la 30 de ani după "Marea furtună" din 1987, soldată cu 18 morţi. Ophelia este al 10-lea uragan format în Atlantic de la începutul anului.