Avionul companiei Malaysian Airlines care s-a prăbuşit ieri în Ucraina, cel mai probabil lovit de o rachetă sol-aer, zbura pe aproape acelaşi culoar şi la aceeaşi oră cu avionul preşedintelui rus Vladimir Putin, care venea pe ruta Brasilia-Moscova. Avionul preşedintelui Federaţiei Ruse venea din Brazilia, unde Vladimir Putin a participat la Summitul BRICS, şi se îndrepta către Moscova.

Avionul Iliuşin-96 al lui Putin a trecut prin zona în care s-a prăbuşit Boiengul 777 al Malaysian Airlines la ora 16.21, iar avionul de linie s-a prăbuşit la ora 15.44, afirmă Russia Today, citată de Cotidianul.ro. Potrivit unei surse militare, avionul lui Putin şi Boeingul malaezian s-au intersectat la acelaşi plafon de zbor de 10.00 de metri. Siluetele avioanelor sunt similare, dimensiunile sunt asemănătoare, cât despre culoare, la o distanţă atât de mare, ea este aproape identică.

Un avion de pasageri Boeing 777 aparţinând liniilor aeriene malaeziene s-a prăbuşit la graniţa dintre Ucraina şi Rusia, în apropiere de Doneţk, oraş în care au loc lupte între armata ucraineană şi rebeli

Aparatul zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 295 de persoane, dintre care 280 de pasageri şi 15 membri ai echipajului. Dintre aceştia 154 erau olandezi, 27 de australieni, 23 de malaezieni, 11 indonezieni, 6 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi şi un canadian, la care se adaugă cei a căror naţionalitate nu a putut fi stabilită. 80 dintre pasageri erau copii.