Vremea se va menţine mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în următoarele trei zile, în special în zonele sudice, sud-estice, vestice şi nord-vestice, iar ceaţa şi chiciura vor fi prezente în majoritatea regiunilor pe timpul nopţilor şi la primele ore ale dimineţilor, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Adrian Boariu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În acelaşi timp, prognoza pentru Bucureşti arată că vremea va fi geroasă în nopţile de vineri, sâmbătă şi duminică, în timp ce dimineţile vor sta sub semnul ceţei şi depunerii de chiciură.

"Vineri, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, geroasă dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea în nord-vest, centru şi local în sud şi în vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între—8 şi două grade Celsius, iar cele minime între—15 şi—4 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări în general în regiunile estice, sud-estice şi parţial în cele sudice şi centrale. Trecător, va ninge slab local în Moldova şi izolat în Dobrogea şi Oltenia. La primele ore ale intervalului va fi ceaţă, asociată cu chiciură, în sud, centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări la munte în special la altitudini mari şi pe spaţii restrânse din partea de răsărit a ţării. La Bucureşti, va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, geroasă dimineaţa, iar valorile termice vor fi în jurul a—4 grade Celsius. Valorile minime vor fi cuprinse între—8 şi—6 grade. Cerul va avea înnorări, iar în primele ore ale intervalului vor fi condiţii de ceaţă, asociate cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab până la moderat", a precizat Boariu.

Acesta a adăugat că, sâmbătă, valorile termice vor continua să rămână scăzute pentru această perioadă din an, în special în sudul şi sud-estul teritoriului, iar maximele vor oscila între—4 şi 6 grade.

"Sâmbătă, valorile termice vor fi mai coborâte decât în mod normal la această dată, în regiunile sudice şi sud-estice, dar se vor apropia de mediile climatologice în restul teritoriului. Ger va mai fi local, dimineaţa, în vestul, nord-vestul şi sudul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în regiunile estice şi sud-estice, unde trecător şi izolat va mai ninge slab. De asemenea, ceaţa asociată cu chiciura va fi prezentă dimineaţa pe arii restrânse, iar noaptea în sud, centru şi est şi doar izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între—4 şi 6 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime între—17 grade în depresiuni şi—1 grad în dealurile de vest. La Bucureşti, valorile termice vor rămâne sub mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi condiţii de ceaţă asociată cu chiciură. Temperatura maximă va fi de 1-2 grade Celsius, iar cea minimă de—6 grade, posibil mai coborâtă în zona pre-orăşenească", notează meteorologul de serviciu al ANM.

Duminică, estimările ANM arată că valorile termice vor fi negative în Oltenia şi în dealurile de vest, în timp ce minimele vor coborî până la—19 grade Celsius, în depresiuni.

"Duminică, vremea se va menţine mai rece decât în mod normal pentru acest interval, în regiunile sudice şi sud-estice, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor încadra în mediile climatologice specifice perioadei. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse mai ales în centru şi sud va fi ger. În zonele joase de relief din sudul şi estul ţării cerul va avea înnorări şi atât dimineaţa, cât şi noaptea va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură. Izolat, vor fi condiţii de burniţă sau fulguieli, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil şi ceaţa va fi prezentă local în Transilvania şi izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între—5 grade în Oltenia şi—7 grade Celsius în dealurile de vest, iar cele minime între—19 grade în depresiuni, zona Carpaţilor Orientali, şi—1 grad în Banat şi Crişana, dar şi în sudul Litoralului. La Bucureşti cerul va fi temporar noros ziua şi acoperit noaptea. Dimineaţa, se va semnala ceaţa asociată cu chiciură. Vântul va sufla, în general, moderat. iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius, iar cea minimă va fi între—8 şi—7 grade, uşor mai coborâtă în zona pre-orăşenească", a punctat specialistul ANM.