Cel puţin 50 de persoane au fost ucise, iar alte peste 200 au fost rănite într-un atac armat comis la Las Vegas, în apropiere de hotelul Mandalay Bay, în timpul unui festival de muzică country, conform ultimelor informaţii furnizate de şeriful Joe Lombardo, care l-a identificat pe presupusul autor ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, originar din Las Vegas, relatează The Associated Press.

Peste 20 de persoane au fost ucise, iar alte peste 100 au fost rănite în atacul armat de duminică seara de la Las Vegas, în apropiere de hotelul Mandalay Bay, a anunţat luni poliţia, precizând că doi poliţişti au fost răniţi, dintre care unul se află în stare critică, relatează BBC News.

Şeriful Joe Lombardo din cadrul Departamentului Poliţiei Las Vegas (LVPD), a precizat că atacatorul a fost localizat la etajul al 32-lea al hotelului Mandalay Bay.

El a spus că ofiţeri l-au împuşcat mortal pe suspect, care este un rezident local.

Şeriful Lombardo a anunţat că poliţia crede că este vorba despre un atac comis de către un ”lup singuratic”.

O persoană a postat pe o reţea de socializare o înregistrare video din hotelul Luxor.

”Suntem în siguranţă, am văzut cum s-a perecut totul, dar ne aflăm în camera noastră de hotel la Luxor, unde am fost consemnaţi”, se arată în mesaj.

În momentul în care s-au auzit împuşcăturile, cântăreţul Jason Aldean se afla pe scena Festivalului Route 91 Harvest, potrivit Fox News.

Potrivit postului, cântăreţul a fost scos în grabă de pe scenă şi este în siguranţă.

Poliţia din Las Vegas a anunţat că atacatorul a fost neutralizat după ce a deschis focul asupra a numeroase persoane, din hotelul cazinou Mandalay Bay, în apropierea căruia se desfăşura acest important festival de muzică country, în aer liber.

”Confirmăm că un suspect a fost neutralizat”, a anunţat poliţia din oraş pe Twitter, cittată de AFP. ”Nu credem că există şi alţi atacatori”, a adăugat ea ulterior.

Circumstanţele acestui atac armat rămân neclare, iar mobilul atacatorului era necunoscut.

Potrivit primelor mărturii şi primelor indicii, focuri de armă au fost trase asupra mai multor persoane, inclusiv asupra unor poliţişti, în cursul unui concert din cadrul festivalului.

Spitalul din Las Vegas a primit ”mai multe” persoane cu plăgi împuşcate, a declarat pentru ziarul The Las Vegas Sun purtătoarea de cuvânt a University Medical Center, Danita Cohen.

Imagini din Mandalay Bay surprind o mulţime care participa la un concert, întrerupt de zgomote care semănau cu nişte rafale de armă automată. În fotografii făcute în timpul concerylui se pot vedea persoane rănite, întinse pe jos, în faţa scenei, alinate de apropiaţi.