Curtea de Apel Cluj a decis, luni, achitarea definitivă a omului de afaceri Călin Stoia, cercetat de DNA în acelaşi dosar cu fostul primar Sorin Apostu şi condamnat de două ori cu suspendare. Stoia a stat 6 luni în arest preventiv.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Lucian Marian, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că instanţa a menţinut o decizie similară de achitare dispusă anterior de Tribunalul Cluj.

„Curtea de Apel Cluj a dispus luni achitarea lui Călin Stoia, decizia fiind definitivă. S-a menţinut sentinţa de achitare pronunţată anterior de Tribunalul Cluj, dar s-a schimbat temeiul achitării, în sensul că nu sunt probe suficiente că el ar fi fost autorul faptei”, a spus Marian.

Omul de afaceri Călin Stoia a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, după achitarea sa definitivă în urma unor procese care au durat 6 ani, că ar da în judecată magistraţii care l-au condamnat pentru că au răspuns comenzilor DNA, dar şi pe procurori, pentru abuz. Stoia nu va intenta, însă, niciun proces, considerând că cei şase ani petrecuţi prin instanţe nu îi va da nimeni înapoi.