Suburbiile Parisului au fost, aseară, scena unor violenţe. Mii de persoane s-au bătut cu poliţia şi mai multe maşini au fost incendiate. Revoltele au început după ce un tânăr a fost agresat sexual de poliţişti în timp ce se afla în arest.

Violenţele au avut loc în Bobigny, o suburbie din nord-estul Parisului. Mai multe sute de tineri s-au confruntat cu poliţia şi au incendiat maşini.

Iniţial, câteva mii de persoane au demonstrat paşnic împotriva poliţiei şi în semn de susţinere pentru Theo, un tânăr de 22 de ani, violat şi bătut de oamenii legii.

Potrivit acuzaţiilor, Theo a fost reţinut în urma unui control de rutină. În arest, a fost bătut şi sodomizat cu un baston de poliţie. A fost internat şi a suferit mai multe operaţii.

Preşedintele Hollande l-a vizitat pe tânăr la spital, iar cei 4 poliţişti acuzaţi de abuz au fost suspendaţi şi urmează să fie judecaţi.

Oamenii furioşi din suburbiile Parisului reclamă probleme endemice în comunităţile lor şi faptul că nu sunt ascultaţi.

Familia tânărului s-a declarat impesionată de susţinerea oamenilor dar a făcut apel la calm pentru a permite justiţiei să-şi urmeze cursul. O primă decizie a tribunalului din Bobigny în cazul celor 4 poliţişti este aşteptată pe 20 februarie.