31 de migranţi transportaţi cu un camion înmatriculat în România şi condus de un şofer turc au fost reţinuţi în noaptea de duminică în apropiere de Malko Târnovo, la graniţa bulgaro-turcă, a declarat Deian Mollov, director adjunct al Direcţiei Regionale a Poliţiei de Frontieră, citat de agenţia BTA.   Mollov şi ministrul bulgar al apărării Nikolai Nencev, care au vizitat Elhovo, au declarat jurnaliştilor că se aşteaptă ca presiunea migratorie să crească în lunile de iarnă.

"Dacă este necesar, suntem gata să asigurăm o asistenţă deplină în paza frontierei bulgaro-turce şi să consolidăm prezenţa militarilor acolo", a spus Nencev.

Întrebat dacă armata poate recurge la forţă şi arme de foc, Nencev a răspuns că acest lucru se poate întâmpla doar în condiţii inevitabile de apărare. Ministrul a explicat că instrucţiuni specifice pentru militari au fost deja stabilite. Ei ar trebui să respecte cu stricteţe legislaţia naţională, legislaţia internaţională şi Carta ONU, notează BTA.

Nencev a precizat că scopul vizitei sale a fost de a verifica la faţa locului îndeplinirea sarcinilor atribuite şi respectarea instrucţiunilor Ministerului Apărării.