Patriarhul Daniel a participat marţi la slujba de înmormântare a femeii de serviciu care se afla la muncă în clubul Colectiv în seara tragediei. La finalul slujbei, Preafericitul a avut o reacţie nervoasă din cauza întrebărilor jurnaliştilor, cărora le-a reproşat o „atitudine ostilă” faţă de Biserică.

“Nu învăţaţi dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învăţaţi mai bine ce-i credinţa ortodoxă. (...) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei”, a spus Patriarhul după slujba de înmormântare.

Acesta a declarat că preoţii  au mers marţi la club Colectiv şi că Biserica a sprijinit familia femeii de serviciu cu o sumă acordată fiecărui copil.

În plus, el a ţinut să precizeze că preoţii ortodocşi nu îşi doresc “să facă spectacol” şi că prelaţii îşi fac datoria aşa cum cer religia şi obiceiurile. “Noi ne facem datoria după tradiţia şi rânduiala noastră. Nu învaţă Biserica să rupă liniştea şi tăcerea celor care trebuiau să se reculeagă. Astăzi au fost preoţi acolo şi au făcut slujbă. Nu vrem să se considere că facem spectacol", a adăugat Patriarhul.